latinica  ћирилица
25/11/2020 |  15:51 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Још једна група полазника Жандармерије успјешно завршила обуку (ВИДЕО)

У Центру за обуку МУП-а Српске у Залужанима, Трећој групи полазника обуке за полицијске службенике Жандармерије, уручена су увјерења. Обуку су завршили припадници јединица широм Републике Српске.
Жандармерија - Фото: РТРС
ЖандармеријаФото: РТРС

Ова група полазника за полицијске службенике Жандармерије успјешно је завршила тромјесечну обуку са инструкторским тимом. Обуку су завршили припадници полицијских јединица широм Српске.

-  Можемо бити сигурни да сада имамо обучене људе, који се након ове обуке враћају у своје матичне јединице, гдје ће наставити да раде - навео Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Додјели увјерења полазницима обуке Треће групе полицијских службеника Жандармерије, присуствовао је и директор Полиције Синиша Кострешевић.

Већ за сљедећу годину министар Драган Лукач најављује обуку сљедеће групе жандармерије.

- Наставићемо тај процес континуирано док сви припадници Жандармерије не прођу обуку, која је саставни дио обука коју пролази наша Специјална антитероритичка јединица тако да ће у неким будућим активностима, када се нађу заједно на терену, САЈ и Жандармерија моћи заједно да изводе све видове акција - истакао је Лукач.

Коментаришући најаву формирања мигрантског кампа у Живиницама, чиме би био растерећен камп у Липи код Бихаћа, министар је рекао да у овом повратничком српском селу никада није ни требало да буде мигранстки камп.

Поновио је и став Владе, да кампова за мигранте неће бити на територији Српске.