latinica  ћирилица
25/11/2020 |  11:59 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Гашић: Пандемија погодила и сектор трговине и туризма (ВИДЕО)

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да је ситуација са вирусом корона погодила сектор трговине и туризма.
Сузана Гашић - Фото: РТРС
Сузана ГашићФото: РТРС

- Борба против вируса корона траје много дуже, него што је било ко од нас могао да очекује. И даље је пред нама неизвјестан период у коме не знамо шта да очекујемо, али је сигурно да ћемо се сусрести са бројним изазовима који ће бити велики за нас и за привреду Српске - рекла је Гашићева.

Подсјетила је да су Републички штаб за ванредне ситуације и Влада Републике Српске у протеклом периоду донијели низ мјера чији је циљ првенствено очување Републике Српске и очување здравља грађана Српске.

Гашићева је навела да су туристичким ваучерима и кампањом "Доживи Српску" грађанима приближени туристички потенцијали Републике Српске, како би се помогло очувању сектора туризма.

- Трудили смо се да свим заинтересованим грађанима субвенционишемо путовања унутар земље и на такав начин помогнемо очувању сектора туризма - истакла је она.

Гашићева је рекла да је циљ кампање "Уживај у Српској" помоћ угоститељима кроз промоцију Српске као сигурне дестинације.

Апеловала је да се поштују предложене мјере против вируса корона, јер је приоритет, како је навела, здравље грађана Српске.