latinica  ћирилица
25/11/2020 |  11:24 ⇒ 11:24 | Аутор: СРНА

Весић: Београд добија улице назване по најбољим српским новинарима

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће Скупштина града на сједници у понедјељак, 30. новембра, донијети одлуку да неке од градских улица буду назване по највећим српским новинарима.
Горан Весић (фото: P. Mitić) -
Горан Весић (фото: P. Mitić)

- Прихватили смо приједлог Удружења новинара Србије да Мирослав Миро Радојчић, Предраг Милојевић, Богдан Тирнанић и Александар Тијанић добију улице у Београду - рекао је Весић за телевизију Хепи.

Он је навео да је циљ да се пошаље порука да је новинарство важан дио друштва и да велики новинари заслужују трајно сјећање.

Весић је додао да ће Београд у понедјељак добити и Бриселску улицу, те подсјетио да Брисел деценијама има Београдску улицу.

- Чим прилике, због епидемије вируса корона, буду дозволиле потписаћемо Повељу о братимљењу двије престонице - истакао је Весић.

Он је напоменуо да ће ускоро улице у Београду добити и Беч и Варшава јер су то градови који имају улице које носе име Београда и поштују Србе као пријатеље, саопштено је на сајту града Београда.

Весић је рекао да ће улице у Београду добити и оснивач ФЕСТ-а Милутин Чолић и режисер Динко Туцаковић на приједлог Југословенске кинотеке, као и Драган Сакан, зачетник маркетинга у Србији и региону.

Он је истакао да је предложено да и Милан Вукос, потпредсједник Скупштине града Београда у вријеме градоначелника Београда Бранка Пешића, добије улицу, те додао да је Вукос, као потпредсједник града, учествовао у оснивању манифестација културе БИТЕФ, БЕМУС, ФЕСТ и "Радост Европе", који су данас симболи града Београда.

- Милан Вукос био је свестрано посвећен стваралаштву и култури, године током којих је обављао функцију директора Радио-телевизије Београд остале су упамћене као златно доба телевизије - рекао је Весић.