latinica  ћирилица
25/11/2020 |  10:30 ⇒ 11:17 | Аутор: СРНА

Кошарац: Државничко држање Додика с циљем одбране интереса Српске

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац истакао је да међународни политички мешетар и штеточина Валентин Инцко, притиснут мрзилачком страшћу према Србима и осокољен апанажама бошњачког политичког и бизнис естаблишмента, у обраћању Савјету безбједности УН поново је нападао и оптуживао Србе и Хрвате за све што се дешава и недешава у БиХ, чиме је још једном потврдио да је бошњачки лобиста.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Инцко је и синоћ покушавао да оптужи да су за нормално функционисање БиХ проблем поједини политичари, прије свега Милорад Додик, иако је свима јасно да је проблем високи представник који, мимо воље политичких представника два народа и парламената у БиХ, хоће да одлучује о свему и као такав је препрека нормалном политичком животу и функционисању БиХ - нагласио је Кошарац у изјави за Срну.

Оцијенио је да само одласком високог представника из БиХ, у којој је годинама већ на политичкој сцени класични протекторат, она може почети функционисати међусобним дијалогом а никако страним мијешањем које отежава њену нормалност као земље састављене од два ентитета и три конститутивна народа.

- Апсурдна је ситуација да Инцко, који се лажно представља као међународни праведник, и синоћ пред Савјетом безбједности не говори истину и призива нормалност у БиХ коју он итекако својски нарушава својим интервенционизмом - рекао је Кошарац.

Посебно је истакао да државничко држање српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика који се није либио да у одбрани српског народа и Републике Српске, пред Савјетом безбједности, изнесе истину и разоткрије лажи такозваног високог представника Валентина Инцка.

- Само на такав начин, износећи аргументе, као што је то синоћ урадио Додик зависи и наш опстанак као старог и цивилизованог европског народа који говори својим језиком, пише својим писмом и не либи се да води борбу и на идентитетском фронту кога би неки међународни мешетари да доведу у питање - закључио је Кошарац.

Када је ријеч о рекацијама из политичког Сарајева, Кошарац је рекао да је очекивано да "златни љиљан" Жељко Комшић стане у одбрану и Инцка и наводне грађанске опције у БиХ, која је немогућа у сложеној државној заједници каква је БиХ.

Он је додао и да Изетбеговићево непристајање да се обрати Савјету безбједности, иако је уредно позван, показује да је ријеч о политичару који бјежи од истине и чињеница, тако да је сваки коментар на такав гест сувишан.