latinica  ћирилица
24/11/2020 |  14:38 ⇒ 14:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић уручио медаље за заслуге у борби против ковида 19

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас златне и сребрне медаље за заслуге у борби против вируса корона инситутима и установима које су одликоване поводом Дана примирја у Првом свјетском рату, 11. новембра.
Одликовања поводом Дана државности (Фото:Тањуг/Зоран Жестић) -
Одликовања поводом Дана државности (Фото:Тањуг/Зоран Жестић)

Након тога, предсједник је одликовања уручио и појединцима, на одвојеним церемонијама, како би се испоштовале епидемиолошке мјере.

Златном медаљом су одликоване установе: Институт за трансфузију крви Србије, Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут", Институт за јавно здравље Војводине, Институт за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак", Институт за примјену нуклеарне енергије ИНЕП и Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство ИМГГИ.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Златне медаље за заслуге додијељене су и ЈКП “Водовод и канализација" Нови Сад, ЈКП “Водовод" Сремска Митровица.

Сребрне медаље за заслуге добили су Завод за биоциде и медицинску екологију - Београд, ЈКП “Градска чистоћа" - Београд, Градски завод за јавно здравље - Београд. Геронтолошки центар Београд, Геронтолошки центар Нови Сад, Геронтолошки центар Шабац, Управа за извршење кривичних санкција, Национална организацију особа са инвалидитетом Србије, Удружење Џедајски покрет - Ниш, и Центар за дневни боравак дјеце, омладине и одраслих лица са сметњама у развоју “Мара" - Ниш.

Одликовања је Вучић данас у Предсједништву Србије уручио челницима тих институција.

Њима је поручио да су признања, иако их они који примају у име радних организација мање лично доживљавају - најбоља оцјена њиховог рада на руководећим позицијама.

- Зато што ви морате да покаже посебан труд, енергију и жељу да се посветите послу, да бринете о запосленима и о својој земљи. Зато сам бескрајно захвалан на енергији и труду у тешком врмену, у којем је увијек најлакше критиковати, показали сте да умијете да се борите свакодневно - рекао је Вучић.

Он их је замолио да раде још вредније и упорније у будућности.

- Оно што вас разликује од осталих је да сте имали више циљеве, поставили оно што је друштвено добро изнад личних интереса. Вјерујем да ћемо се у будућности још виђати. Ово нису мала, већ велика признања. Хвала вама и вашим запосленима - поручио је предсједник Србије.

Имена одликованих саопштена су на свечаности у Предсједништву на сам Дан примирја, 11. новембра, али тада нису уручена из епидемиолошких разлога.