latinica  ћирилица
24/11/2020 |  10:56 ⇒ 10:58 | Аутор: sputniknews.com

Терзић: Видић ми је рекао да жели да буде селектор

Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, открио је да му је Немања Видић у једном ранијем разговору рекао како жели да буде селектор фудбалске репрезентације Србије.
Звездан Терзић - Фото: Screenshot
Звездан ТерзићФото: Screenshot

Терзић је то рекао у вези са недавним отвореним писмом Немање Видића, којим бивши играч Манчестер јунајтеда, Црвене звезде, Интера и Спартака из Москве жестоко критикује Фудбалски савез Србије (ФСС).

- Немања Видић има грандиозну каријеру и сигурно да заслужује функцију и мјесто у српском фудбалу. Да ли у Црвеној звезди или ФСС-у... Читава генерација, плејада, као што су Видић, Станковић, Коларов, Данко Лазовић, Бане Ивановић, сви они завршавају каријеру или су завршили и у складу са својим жељама треба да нађу мјесто у српском фудбалу. Они су потребни српском фудбалу. За њих треба да има мјеста, а на којим функцијама то треба да се види са њима - рекао је Терзић у Јутарњем програму ТВ Прва и додао:

- Са Немањом сам разговарао прије годину и по дана, тада ми је рекао да је завршио профи лиценцу у Енглеској и да му је жеља да буде тренер и једног дана селектор и сигуран сам да ће бити.

На питање водитеља да ли Видић жели нешто чим је послао писмо ФСС, Терзић каже да не може да говори у његово име.

- Можда је имао потребу да каже шта му се не свиђа. То је легитимно, мада мислим да ФСС има своје органе... Ми сви се бавимо јавним радом, јавне смо личности и сви смо подложни критикама, и ја сам за критику, али аргументовану, а не паушалну - закључио је Терзић.