latinica  ћирилица
24/11/2020 |  08:36 ⇒ 08:36 | Аутор: РТС

Обрадовић: Важно је да смо побиједили

Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић рекао је да је задовољан само побједом против Партизана у 8. колу АБА лиге. Истакао је физичку исцрпљеност тима због учесталих утакмица и констатовао да многе договорене ствари нису урађене.
Саша Обрадовић (ФОТО: www.tagesspiegel.de) -
Саша Обрадовић (ФОТО: www.tagesspiegel.de)

Црвено-бијели побиједили су вјечитог ривала са 86:85 послије узбудљиве завршнице у хали спортова "Ранко Жеравица".

- Очигледно да се патимо због овог тешког ритма у који смо упали. То нас је доста физичи исцрпило, а и по питању концентрације, што се видјело на утакмици. Утакмица као утакмица, можда са обје стране није била квалитетна. Резултатски је интересантна за људе који су гледали, али не и за тренера. Многе ствари за које смо се договорили, нисмо урадили. У свему овоме је најважнија побједа и да ми мало учимо из оваквих тријумфа - рекао је Обрадовић.

Упркос двоцифреној предности у више наврата током меча и 15 убачених тројки, Звезда је у финишу дозволила да меч одлучи једна лопта.

- Морамо да будемо мало паметнији при крају утакмице, у Евролиги смо били кажњени неколико пута. Сада нисмо, али завршница је била онаква каква не би требало да буде, с обзиром на искуство које посједујемо. Важно је да смо побиједили и то је једино о чему можемо да причамо. Шутирали смо добро за три, али нам је офанзивни скок Партизана правио проблем. Шутом за три поена се може добити утакмица, али се тако не освајају трофеји. Одбрана је била испод нивоа, морамо да играмо прецизније у нападу и тако смо дали шансу Партизану -  закључио је Обрадовић.