latinica  ћирилица
23/11/2020 |  15:43 ⇒ 15:44 | Аутор: Независне

Клоп бјеснио па цензурисан

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп оштро је критиковао ТВ куће због пренатрпаног распореда.

Нијемац је, послије побједе над Лестером (3:0) у Премијер лиги, искористио да упозори на то што се због честих утакмицама играчи повређују и троше.

То је најбоље на својој кожи осјетио актуелни шампион Енглеске јер му је скоро пола тима повријеђено.

Клоп сматра да је нехумано да се игра у оваквом ритму, када се још погледају утакмице репрезентација, и нападао телевизијске куће Скај спорт и БТ спорт.

- Знам да вас у ТВ кућама није брига за то, то и јесте проблем. Ако се ви и БТ спорт не договорите, ми смо сви готови. Ако наставимо да играмо сриједом и четвртком, а викендом у Премијер лиги, нисам сигуран да ћемо сезону завршити са 11 здравих играча. Није вас брига - понављао је Клоп у изјави за Скај спорт.

Да све добије јачу ноту, Скај није објавио ту његову изјаву.

- Не говорим ово само због нас, Ливерпула, него због свих играча. Играча Енглеске који сљедећег љета представљају своју земљу на ЕУРО. Чини се да је за викенд Сака повриједио кољено, а прије тога је три утакмице играо за Енглеску - рекао је.

Упитан је и за систем ротације, али је Клоп имао спреман одговор.

- Кога да ротирам? Остала су ми само дјеца. Које то играче - поручио је, а онда наставио у истом тону.

- Ако ми неко још једном спомене телевизијска права, стварно ћу полудјети. Треба поштовати потписане уговоре с телевизијским кућама, али они нису направљени ни потписани за корона сезоне. Сви морамо да се прилагодимо новој ситуацији, па тако и сада ту причамо с маскама. Све се промијенило, живот се промијенио, само исти остају уговори с телевизијским кућама, које на сваки приговор одговарају 'То је наше и ми то не пуштамо. Молим?! - оштар је био.