latinica  ћирилица
23/11/2020 |  10:13 | Аутор: Б92

Вирус корона у центру заплета телевизијских серија

Од медицинске серије "Увод у анатомију" до романтичне породичне драме "То смо ми" - вирус корона се увукао у заплете многих епизода телевизијских сапуница у 2020. и тек је неколико серија избјегло да спомене вирус који толико утиче на свјетску свакодневницу.
Холивуд -
Холивуд

У првим сценама посљедње сезоне болничке драме "Увод у анатомију" Мередит Греј ужива у тренутку самоће на плажи и изненада се буди исцрпљена у ужурбаном хитном пријему опремљена пуном заштитном опремом.

- Мислим да имамо обавезу да покажемо кроз шта пролазе здравствени радници - каже звијезда серије Елен Помпео.

- У тренутку кад су многи Американци иритирани ношењем маски и несвјесни изазова с којима су суочене болнице, ова сезона "Увода у анатомију" нуди прилику да се чује колико је тешко нашим здравственим радницима - упозорила је она.

Дијена Фролов и Андреј Шнајдер из серије "Чикашка хитна", НБА продукције, кажу да су као "серија о болници знали да се морају да се баве пандемијом".

- Стога она игра улогу, ако не главну, онда споредну, у свакој од наших нових епизода - казали су Фролов и Шнајдер о шестој сезони серије која је почела 11. новембра.

- Ковид 19 вирус је значајно промијенио протоколе и поступке у болници - наводе глумци.

Друге медицинске серије попут АБЦ "Добри доктор" такође су се бавиле вирусом, а "Нови Амстердам" и "Специјализант" припремају се да то учине у 2021. години.

И друге серије које се не баве догађајима у болницама такође су укључиле вирус корона у епизоде.

Тако у НБЦ серији "То смо ми" члан породице Пирсон иде у изолацију, а глава породице Ребека због вируса мора да одложи клиничко испитивање везано уз Алцхајмерову болест.

АБЦ серија "Тhe Conners" бави се пандемијом кроз призму финансијских невоља главних јунака и супростављених табора у америчком друштву због примjене епидемиолошких мjера.