latinica  ћирилица
22/11/2020 |  08:15 ⇒ 08:16 | Аутор: СРНА

Коловози мокри, поледица у вишим крајевима

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ вози се по мјестимично мокрим или влажним коловозима, а у вишим крајевима и преко превоја има поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

Радови успоравају саобраћај у Лакташима на магистралном путу Клашнице-Лакташи, гдје је у току изградња кружног тока, у тунелу Брчигово на магистралном путу Саставци-Устипрача, Црквина-Модрича, те на путевима на подручју Бањалуке, Приједора, Модриче, Котор Вароша, Власенице и Брода.

И даље су актуелне измјене у одвијању саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, затим на магистралним путевима Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те Каракај-Дрињача, Дрињача-Милићи-Власеница, те од Модриче према Добоју.

На регионалним путевима радови се изводе на дионицама Шипово-Ново Село на граници са Федерацијом БиХ /ФБиХ/ Шековићи-Доње Цапарде, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, док је клизиште успорило саобраћај на дионици Укрина-Горња Вијака.

На дионици пута Врела-Котор Варош-Бањалука креће се вангабаритни превоз, а возачима се скреће пажња да буду опрезни и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Радови се изводе и на мосту преко језера Бочац на путу Јајце-Црна Ријека, због чега се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У ФБиХ на дионици Прозор-Јабланица због радова је обустављен саобраћај у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Биле на путном правцу Невић Поље-Каоник, из смјера Каоника /Витеза/ саобраћа се једном траком на мосту, док се из смјера Невић Поља /Травника/ саобраћа обилазницом у непосредној близини.

Саобраћај је због радова обустављен и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Мостар-Широки Бријег /од улаза у Мостар до Балиновца/, Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Посушје-Широки Бријег и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.