latinica  ћирилица
21/11/2020 |  13:08 ⇒ 13:09 | Аутор: СРНА

Пашињан: Јерменија осјетила руску подршку

Јерменски премијер Никол Пашињан пренио је руском министру одбране Сергеју Шојгу да је Јерменија осјетила руску подршку током рата у Нагорно-Карабаху.
Никол Пашињан (фото:Sputnik) -
Никол Пашињан (фото:Sputnik)

- Желим да истакнем да смо током рата увијек осјећали подршку Руске Федерације, предсједника и премијера Руске Федерације, вашу личну подршку и желим да вам се за то захвалим - рекао је Пашињан.

Пашињан је изразио увјерење да ће у блиској будућности везе између Русије и Јерменије бити још дубље, да ће сарадња бити већа и више стратешка, пренио је ТАСС.

У Јереван је допутовала руска делегација која укључује руског министра одбране Шојгуа, министра спољних послова Сергеја Лаврова, замјеника премијера Алексеја Оверчука и министра здравља Михаила Мурашка.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је јуче да ће Русија упутити делегацију у Азербејџан и Јерменију која ће укључивати шефове великог броја министарстава и одјељења.

Путин је истакао да ће задатак делегације бити да размотри горућа питања имплементације трилатералног саопштења о Нагорно-Карабаху од 9. новембра, укључујући хуманитарна питања.