latinica  ћирилица
21/11/2020 |  13:00 ⇒ 15:19 | Аутор: Агенције

Ђоковић: Тим је комплетан, гледао сам његов меч са Рафом

Новак Ђоковић каже да је Доминик Тим комплетан играч и да очекује неизвјестан меч у полуфиналу АТП завршног турнира у Лондону.

Ђоковић је са 6:3, 7:6 (7-4) побиједио Александера Зверева и пласирао се даље, а полуфинални меч на програму је у суботу од 15.00.

- Доминик је Грен слем шампион и доста је напредовао у игри на брзој подлози, иако је специјалиста за шљаку. Доста брже игра, сада игра нападачки тенис и посједује комплетну игру, сналази се и на мрежи, може да погоди било који угао сервисом. Гледао сам његов меч са Надалом, одиграо је фантастично овдје. Имали смо маратонски меч прошле године, надам се да ће бити лијеп меч и сада, само са другачијим исходом - каже мислећи на прошлогодишњи пораз од Тима у групи у тај брејку трећег сета.

Новак је поручио да се добро осећа.

- Да, задовољан сам како сам одржао концентрацију до краја меча јер сам у прошлом мечу имао пад од двадесетак минута. Медведев и Зверев имају сличну игру, доста сам чвршће сада одиграо. У другом сету је он имао шансе, па ја, а у тај брејку сам прочитао неколико његових снажних сервиса и на крају сам одиграо тај пасинг на 4-3, то је било пресудно - закључује Ђоковић.

Извор: Спорт Клуб