latinica  ћирилица
21/11/2020 |  10:21 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Вишковић: Изборни резултати СНСД-а бољи него прије четири године (ВИДЕО)

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је Срни да је задовољан резултатима које је СНСД постигао на локалним изборима, јер су бољи него прије четири године.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је навео да је СНСД освојио начелничке и градоначелничке позиције у 45, од 64 локалне заједнице, а са коалиционим партнерима у 48, имајући у виду да је Уједињена Српска освојила начелничка мјеста у Станарима и Братунцу, а Демос у Шековићима.

Додао је да је СНСД изгубио мјесто градоначелника Бањалуке и да није добио позицију градоначелника у Бијељини, али да не треба занемарити чињеница да та странка има убједљиво највећи број и гласова и одборника у скупштинама ова два града.

- Нико не спомиње да је СНСД након 20 година добио Приједор, а послије 25 година први пут и Гацко. Појединци желе да те чињенице желе да ставе у сјену два градоначелника - Бањалуке и Бијељине. Волио бих да смо добили и та два мјеста, али нисмо, и поштујем вољу грађана - истакао је Вишковић и захвалио грађанима који су дали повјерење СНСД-у.

Он је навео да је сада на новоизабраним градоначелницима Бањалуке и Бијељине да оправдају или не повјерење које су им указали грађани.

- Легалиста сам и прихватам вољу грађана, ово је демократија - рекао је Вишковић који је и предсједник Владе Републике Српске.

Нагласио је да је за Српску најважније да су протекли локални избори били поштени и демократски, легални и да је Српска показала да је у вријеме пандемије способна да спроведе изборе на демократски начин.