latinica  ћирилица
20/11/2020 |  21:00 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

И у Херцег Новом Дан жалости

Предсједник oпштине Херцег Нови, Стеван Катић, донио је Одлуку о проглашењу Дана жалости на територији oпштине у недјељу, 22. новембра, због упокојења Његове светости патријарха српског Иринеја.
Општина Херцег Нови - Дан жалости (Уступљена фотографија) -
Општина Херцег Нови - Дан жалости (Уступљена фотографија)

Дан жалости обиљежава се истицањем заставе на пола копља на згради општине, зградама јавних установа и привредних друштава чији је оснивач општина Херцег Нови и објектима мјесних заједница, саопштено је из ове општине.

- Електронски и други медији, организатори јавних програма и садржаја дужни су да своје програме и садржаје прилагоде Дану жалости. За вријеме Дана жалости забрањено је емитовање музике, односно одржавање програма забавног садржаја на јавним мјестима. Локални јавни емитер Радио-телевизија Херцег Нови ће свој програм прилагодити обиљежавању Дана жалости, на начин што ће емитовати програм који по својој природи одговара обиљежавању овог дана - наведено је у саопштењу.

Његова светост патријарх српски Иринеј преминуо је јутрос у Београду, а биће сахрањен у недјељу, 22. новембра, у крипти Храма Светог Саве у Београду.