latinica  ћирилица
19/11/2020 |  12:23 ⇒ 12:24 | Аутор: СРНА

Михајловић: Захвалност за подршку важним пројектима

Министарка рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић захвалила је данас Русији за подршку важним пројектима и што разумије визију и приоритет државе Србије.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Михајловићева је на састанку са замјеником генералног директора компаније "Гаспромњефт" Вадимом Јаковљевим и предсједником Управног одбора НИС-а Кирилом Тјурдењевим захвалила тој компанији на друштвеној одговорности, посебно за донацију деривата, горива и опреме за болнице и честитала им због успјешно реализованог пројекта "Дубока прерада" у Рафинерији Панчево.

Она је оцијенила да Србија и Русија и предсједници Александар Вучић и Владимир Путин имају одличне односе и да ће тако бити и даље.

Михајловићева је навела и да ће Министарство мијењати најважније законе у области рударства и енергетике, те усклађивати нормативно оквир са међународним директивама, саопштено је из Министарства рударства и енергетике Србије.

Вадим Јаковљев честитао је Михајловићевој именовање на нову дужност уз увјерење да ће сарадња бити још активнија и ефикаснија.

- Хвала вам за подршку за пројекат "Дубока прерада", настављамо експлоатацију нафте и реализујемо радове који су у овом тренутку ефикасни. Компанија годину завршава без повећања задужености, радили смо активно на смањењу трошкова како бисмо у овим за све неповољним околностима могли даље да се развијамо - рекао је Јаковљев.

Састанку је присуствовао и амбасадор Русије у Београду Александар Боцан - Харченко који је поручио да је подршка Русије неупитна и захвалио за спремност Министарства рударства и енергетике Србије за свеобухватну сарадњу.

- На основу искуства у сарадњи са Вама као министром саобраћаја и инфраструктуре, на пројекту изградње брзе пруге Београд - Будимпешта, увјерен сам да ћемо добар и успјешан рад наставити и сада - рекао је Боцан-Харченко.