latinica  ћирилица
18/11/2020 |  19:07 ⇒ 21:22 | Аутор: РТРС

Удружење угоститеља у хуманој мисији - оброци за здравствене раднике (ВИДЕО)

"Оброк за наше хероје" је хуманитарна акција која се спроводи већ трећу недјељу у Бањалуци. У оквиру ове активности, достављају се бесплатни оброци медицинском особљу у АРИ амбулантама.
Оброк за наше хероје -
Оброк за наше хероје

Идеја о овој акцији, потекла је из Удружења послодаваца у туризму и угоститељству-ХОРЕКА Републике Српске.

"Оброк за наше хероје" је пројекат којим угоститељи, дају подршку медицинским радницима за додатни напор који свакодневно улажу у борби против пандемије корона вируса. Поред послодаваца, ову акцију подржали су и радници у угоститељству. Они су као помоћ овој акцији, своје топле оброке донирали медицинским радницима.

- Ми сматрамо да је медицинским радницима потребно изразити подршку за рад, додатни напор који улажу у борби против ове пандемије. Не зовемо ово искључиво помоћу, јер они имају свој топли оброк. Међутим, наша идеја јесте да ми угоститељи као један од најугроженијих сектора, одамо подршку другом сектору који је највише оптерећен овом кризом - рекао је Драган Дакић, координатор пројекта "Оброк за наше хероје".

Бањалука је прва у региону која је покренула овакав вид хуманитарне акције, а да би се и у предстојећем периоду спроводила у пракси, потребно је укључити и друге привредне субјекте.

- Замисао је да се и остале компаније укључе у овај систем помоћи или на неки начин струци којој је потребна помоћ. Осмисли смо начин финансирања, да путем ХОРЕКА као носиоца читавог пројекта, може се донирати новчани прилог, а она ће тај прилог исплатити ресторанима, који ће вршити дистрибуцију хране медицинарима - навео је Горан Куртовић, члан Управног одбора Удружења ХОРЕКА.

Медицински радници захвални су на овом хуманом гесту.

Осим у Бањалуци, овакав вид хуманитарне акције спроводи се, између осталог, и у Градишци, а иста активност очекује се и у Фочи и Козарској Дубици.