latinica  ћирилица
18/11/2020 |  18:28 ⇒ 18:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Музеј Метрополитан стао у одбрану јерменског насљеђа (ВИДЕО)

Музеј умјетности Метрополитан у Њујорку саопштио је да су недавна крвопролића и разарања у Нагорно-Карабаху глобална трагедија која забрињава и апеловао да се заштити јерменска културна баштина.
Њујорк (Фото:Shutterstock.com ) -
Њујорк (Фото:Shutterstock.com )

У заједничком саопштењу предсједника и извршног директора Метрополитена Дена Вајса и директора Музеја Мака Холеина, наводи се да је Музеј умјетности Метрополитан посвећен очувању и излагању људске креативности преко 5.000 година из цијелог свијета.

- Као организатор и домаћин пројекта из 2018. године ''Јерменија!'', прве велике изложбе која је истраживала изузетна умјетничка и културна достигнућа јерменског народа у глобалном контексту током четрнаест вијекова, са ужасом и тугом смо гледали недавно насиље и крвопролиће у региону Нагорно-Карабаха - истакли су Вајс и Холеин.

- Преклињемо све који су укључени да поштују ове међународне локације културне баштине, које обогаћују наш свијет и опстају хиљадама година. Губитак мјеста културног насљеђа трајан је и велика је крађа будућих генерација - закључује се у изјави руководиоца Музеја умјетности Метрополитан.