latinica  ћирилица
17/11/2020 |  20:09 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Нaјвећа инвестиција у хрватски туризам ове године долази из Србије

И док се већина инвеститора у хрватски туризам мало повукла због пандемије ковида 19 и пословне неизвjесности, у Савудрији у Истри, ниче ново луксузно туристичко насеље са хотелом, вриједно око 80 милиона евра, недалеко од познатог хотела Кемпински и оближњег голф-терена.
Савудрија у Истри, луксузно туристичко насеље  (Фото: istriaterramagica.eu) -
Савудрија у Истри, луксузно туристичко насеље (Фото: istriaterramagica.eu)

То је највећа инвестиција у хрватски туризам, једна од ријетких гринфилд улагања. Ријеч је о новом ризорту Петрам, чија је градња почела средином октобра.

У пројект формално инвестира компанија “Чиста вода пројект” из Савудрије, а суинвеститор је Војислав Гајић, који је на челу компаније која се бави градњом и продајом некретнина у Новом Саду под називом “Александар Градња”.

Његова компанија је у више од 25 година пословања на тржишту Србије позната по градњи стамбених и пословних простора, а посљедњи у низу су пројекти попут стамбених и пословних комплекса Капија Врачара у Београду, Таурунум у Земуну, Александар Булевар Центар у Новом Саду.

Војислав Гајић каже да ће овај ризорт бити готов за сезону 2022. године, преноси Бизлајф.

- Ријеч је о инвестицији од око 80 милиона евра, а сву смо документацију са грађевинским дозволама успјели да ријешимо за само 10 мјесеци и то без икаквих проблема - рекао је Гајић.

На цијелом земљишту, према овом пројекту, биће саграђен апарт-хотел са 179 смјештајних јединица, 55 луксузних вила те три стамбене зграде са 18 станова и то све високе категорије са четири и пет звјездица.

Ризорт ће имати нешто мање од хиљаду кревета.

На крову апарт-хотела налази се најдужи инфинити базен на крову било које зграде у Европи, или други најдужи на свијету, одмах иза инфинити базена на врху хотела Марина Беј у Сингапуру.