latinica  ћирилица
16/11/2020 |  09:09 ⇒ 09:18 | Аутор: СРНА

Претежно облачно, послије подне слаба киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно вријеме, послије подне облачно, мјестимично са слабом кишом и највишом дневном температуром од од 11 до 18 степени Целзијусових.

Ујутру и прије подне на сјеверу и у Херцеговини преовладаваће облачно, у централном појасу уз малу до умјерену облачност. У нижим предјелима, котлинама и ријечним долинама, мјестимично ће бити магле или ниске облачности.

Током дана очекује се наоблачење са запада и сјеверозапада које ће до послијеподнева захватити Крајину и сјеверозападне крајеве, уз слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према вечери ће се облачност која доноси падавине ширити на југозапад и југ, те преко централних предјела на сјевер и сјевероисток.

У Семберији, Подрињу и Сарајевско-романијској регији биће суво, а киша ће падати у ноћи на уторак. Биће релативно топло.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на сјеверу сјеверни, а у осталим подручјима јужни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Зеница три, Бијељина, Бугојно и Сарајево четири, Бањалука, Вишеград и Тузла пет, Гацко, Зворник, Мркоњић Град и Ливно шест, Добој седам, Билећа и Требиње девет, те Мостар 10 степени Целзијусових.