latinica  ћирилица
16/11/2020 |  01:34 ⇒ 01:34 | Аутор: СРНА

Петровић: Имаћемо стабилну скупштинску већину

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Требињу Лука Петровић изјавио је да ова странка, на основу пребројаних 89 одсто гласова, у Требињу има 40 одсто, те очекује да ће заједно са коалиционим партнерима имати стабилну скупштинску већину, односно 20 одборника.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

- Значи имаћемо стабилну скупштинску већину и на тај начин ћемо омогућити да развој града наставимо на оном мјесту гдје смо стали. Настављамо већ сутра. Има доста пројеката, програма које треба реализовати, грађани Требиња су поручили да је ова странка најјачи стуб развоја нашег града - навео је Петровић.

Он је рекао да су коалициони партнери СНСД-а ДНС, ДЕМОС, Социјалистичка партија, Уједињена Српска и НДП прошли у Скупштину града Требиња.

- СДС је пао на девет одсто, ПДП на 8,40 са Херцеговачким народним покретом и Небојша Вукановић Листа за правду и ред на 15,20 одсто. Можемо да констатујемо да СНСД у Требињу сам има више него све три опозиционе коалације, плус наши коалициони партнери - рекао је Петровић.

Петровић је истакао да очекује да у наредном периоду ојачају са кадровима и захвалио свима који су дали повјерење СНСД-у и градоначелнику Мирку Ћурићу.

Он је додао да СНСД на нивоу Републике Српске има значајан губитак на мјесту градоначелника Бањалуке, али да је скупштинска већина на страни СНСД-а.

Према његовим ријечима, број градова је већи за један него 2016. године, сада имају 41 локалну заједницу гдје су добили градоначелника и скупштинску већину.

На крају крајева, нагласио је, и у Бијељини имају скупштинску већину, тако да иду даље.

- Оне поруке које су људи послали и гдје смо имали грешке морамо исправљати у наредном периоду, онамо гдје је дато и повећано повјерење као у Требињу, треба наставити овим стопама, народ то воли и очекује. Захваљујемо се људима који су нам дали повјерење да идемо и наредне четири године заједно са грађанима који желе ову власт. Они који не желе, имају опозицију нека се друже са њима - рекао је Петровић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је разлика 1.400 гласова у односу на противкандидата, захваливши свима који су му дали подршку, члановима СНСД-а, активистима и симпатизерима.

- Хвала вам што сте дали подршку, што настављамо гдје смо стали да докажемо да оно што смо радили пред изборе није само ради избора него ради развоја Требиња, Херцеговине и Републике Српске - поручио је Ћурић.