latinica  ћирилица
15/11/2020 |  08:55 ⇒ 09:07 | Аутор: СРНА

Кнежево: Ухапшена два лица због кршења мјера и напада на полицајца

Службеници Полицијске станице Кнежево ухапсили су данас лице чији су иницајали С.С. због основа сумње да је починило кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње и лице С.В. због основа сумње да је починило кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
Полиција Републике Српске, илустрација - Фото: РТРС
Полиција Републике Српске, илустрацијаФото: РТРС

Полицајци су приликом обављања редовних послова и задатака уочили да угоститељски објекат у Кнежеву ради иако је радно вријеме објекта истекло, сходно одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације.

- Приликом контроле лице С.С. је вербално, а потом и физички напало полицијског службеника који је задобио тјелесне повреде, те је збринут на Универзитетски клинички центар Српске - наведено је у саопштењу.

Приликом контроле у објекту је затечено око 100 лица, те ће против власника угоститељског објекта С.В. бити достављен извјештај тужилаштву због основа сумње да је починило кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Надлежном суду биће достављен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција и послуживање алкохола из области Закона о јавном реду и миру.

Лице С.С. је алкотестирано и утврђено му је 1,17 промила алкохола у крви.

Ово лице ће након криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити спроведено у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.