latinica  ћирилица
13/11/2020 |  17:26 ⇒ 22:19 | Аутор: РТРС

Ристовски: Надам се да ћемо ускоро живјети под истим кровом (ВИДЕО)

Надам се да ће српски народ ускоро живјети под истим кровом, изјавио је продуцент филма "Краљ Петар Први" Лазар Ристовски за РТРС.
Лазар Ристовски - Фото: РТРС
Лазар РистовскиФото: РТРС

- Филм "Краљ Петар Први" је веома важан за Србију, Србе и цијели свијет зато што говори о једном великом српском краљу и страдању српског народа које никада не смије бити заборављено - изјавио је Ристовски.

Ристовски, који у филму тумачи и главну улогу, истиче да је био посебно инспирисан да сво своје филмско и људско искуство пренесе у лик Краља Петра Првог.

- Потрудили смо се да направимо филм који ће бити и биографски, и историјски, али и херојски јер тај српски народ који је у опанцима кренуо да се бори против једне моћне царевине и да на крају изађе као побједник, то је нешто што историја ријетко биљежи. Наравно, српски народ може и мора тиме да се поноси - рекао је Ристовски.

Ристовски је нагласио да је овај филм један велики подухват који је важан како историјски, тако и културолошки јер, како је рекао, без велике културе нема ни велике историје.

- Мислим да ћете уживати у овом филму који је јако важан за Србију и Републику Српску јер ми смо једно. Ја сам увијек говорио да је Србија мајка и сигурна кућа Републици Српској. Надамо се да ћемо ускоро сви живјети под једним кровом – поручио је Ристовски.