latinica  ћирилица
01/11/2020 |  17:03 ⇒ 17:04 | Аутор: Б92

Звезда "прегазила" Радник

Фудбалери Црвене звезде су резултатом 4:1 побиједили Радник у Сурдулици у 13. колу Линглонг Суперлиге Србије.

Утакмица није била претјерано атрактивна у првом дијелу сусрета, а почела је минутом ћутања у част недавно преминулог митрополита Амфилохија.

Звезда је имала први напад на мечу, али је Бен лоше шутирао и све је пропало. Гости су притискали читаво прво полувријеме, желели су да што прије постигну гол и Радник се грчевито бранио.

Тамо у 16. минуту, видјели смо прву промјену резултата. Гаврић се у казненом простору фантастично снашао, унутрашњим дијелом стопала је погодио "малу мрежу" и Звезда је у првој половини првог полувремена стигла до вођства.

Послије овог гола је Радник у два наврата имао солидну прилику, али је одбрана Звезде у оба наврата јако добро реаговала, па је потом темпо опао, играло се углавном на средини терена и чешће је лопта била код играча у црвено-бијелим дресовима.

У 40. минуту, Звезда постиже и свој други погодак. Бен је био на правом мјесту и искористио асистенцију Боаћија за високих 2:0, са колико се и отишло у свлачионице.

У наставку смо видјели доста бољи фудбал и чак два гола у првих петнаестак минута. Послије неколико опасних напада Радника, Звезда их је казнила и повела са 3:0.

Боаћи је сјајно пронашао Кангу, који оштрим шутем по земљи постиже тај гол. Већ у сљедећем нападу, Радник има опасну акцију и велику прилику за гол, али су добили корнер. Тај корнер се исплатио, пошто је Павлов из петерца погодио за 3:1.

Нису се дуго радовали играчи у плавим дресовима, пошто је Алекса Вукановић сјајно искористио прецизан центаршут Гобељића и из непосредне близине постигао и четврти Звездин гол, 4:1.

До краја утакмице није било много занимљивости, па судија Николић није ни продужио меч и у 90. минуту свирао крај.