latinica  ћирилица
01/11/2020 |  16:55 ⇒ 16:56 | Аутор: РТС

"Ја сам момче са Косова" међу најгледанијим спотовима на Јутјубу (ВИДЕО)

Видео-спот, обраду пјесме "Ја сам момче са Косова", коју су за ПГП РТС снимили глумац Милан Васић и трубач Дејан Петровић, од премијере (у четвртак у 16.00 часова) до сада погледало је више од 415.000 људи на Јутјуб каналу ПГП РТС-а. Спот је међу првих пет најгледанијих на Јутјубу у Србији.
"Ја сам момче са Косова" међу најгледанијим спотовима на Јутјубу -
"Ја сам момче са Косова" међу најгледанијим спотовима на Јутјубу

Музику и текст за пјесму "Ја сам момче са Косова" урадио је Светомир Илић Сики, који је ову композицију објавио још 1988. године, такође за ПГП РТС.

Аранжман је тада урадио Зоран Влајић, али за ово извођење су се побринули Александар Петровић и Дејан Петровић.

- Мислим да смо стварно направили нешто што ће остати за генерације и генерације да слушају ту пјесму, јер ће то Косово увијек бити болна тачка нас из Србије и људи који живе доле. Мислим да Косово има нову химну - изјавио је Дејан Петровић.

Уз сарадњу и подршку Канцеларије за Косово и Метохију, видео-спот за ову пјесму сниман је на локацијама у Великој Хочи, у Призрену, граду цара Душана, Брезовици, Грачаници, Митровици, Газиводама, на Шар-планини…

- Циљ ми је био да заједно Деки и ја прикажемо бајку Косова. Љепоту Косова и Метохије. То ми је био циљ и онда смо, посебно захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију који су нам изашли у сусрет и помогли нам да реализујемо овај спот, то и успјели - рекао је Милан Васић.

На новинарској промоцији пјесме и спота, Милан Васић и Дејан Петровић посебно су захвалили на труду и посвећености редитељу Огњену Шапковском, директору фотографије Кристијану Теодорову и његовом помоћнику Стефану Дамјаноском, дрон оператеру Дарку Данилову, Ивану Куртевском који је био задужен за постпродукцију.

Такође, како је напоменуо Васић, сви који су имали прилику да виде спот, "нису пропустили да не питају за костим, који је радила чувена Татјана Радишић. А у видео-споту се појављују и дјеца из Готовуше, села поред Штрпца, Кристијан Ђорђевић и Михајло Станишић".