latinica  ћирилица
01/11/2020 |  14:26 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

У понедјељак и наредних дана сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво вријеме, уз малу до умјерену облачност и сунчане периоде.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Ујутру се очекује претежно ведро и сунчано у већини предјела, уз већу облачност на истоку, а понегдје је могућа магла око ријека и по котлинама.

Облачније вријеме могуће је у послијеподневним часовима на сјевероистоку и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, претежно сјеверних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од пет до 10, у вишим предјелима од два, а највиша дневна од 13 до 18, на сјеверу и југу око 22, а на планинама од 11 степени Целзијусових.

Претежно сунчано вријеме, уз малу дневну облачност, очекује се у уторак и сриједу, 3. и 4. новембра. Јутарња температура ваздуха од седам до 13, у вишим предјелима од пет, а највиша дневна од 11 до 17, на југу око 23, на планинама од 10 степени Целзијусових.

Мало кише могуће је у четвртак, 5. новембра, највише у јужним предјелима, у сјеверним и даље облачно, а послије подне и увече биће облачно и суво.

Јутарња температура ваздуха од осам до 14, у вишим предјелима од пет степени, а највиша дневна од 11 до 17, на југу око 20, на планинама од девет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је претежно сунчано вријеме, по котлинама је било магле или ниске наоблаке.