latinica  ћирилица
31/10/2020 |  19:47 ⇒ 23:00 | Аутор: РТРС

Варјача умјесто лопте - млади кувар из Српске о којем прича Европа (ВИДЕО)

Лука Лукић из Доњих Подградаца код Градишке, дванаестогодишњем је кувар из Републике Српске, о коме прича цијела Европа.
Лука Лукић - Фото: РТРС
Лука ЛукићФото: РТРС

Лука има 12 година и врсан је кувар. Већ као деветогодишњак је побиједио у једном кулинарском такмичарском шоу у Њемачкој, али не свог вршњака већ кувара коме је то професија.

- Сам саам пекао прасе, погачу спремао салате и друге специјалитете - прича Лука.

И док његови вршњаци гањају лопту, или проводе вријеме играјући игрице, Лука усавршава свој мени. Најчешће воли да спрема сач, или и свињске котлете у сосу од гљива. Нас је изненадио једним италијанским јелом.

И да, Лукина pizza и јесте за прсте полизати. Форе и фазоне краде од маме која је такође куварица, а простора има колико хоће у кухињи њиховог властитог ресторана. Уколико све буде по плану Лука ће након ОШ у Српској, средњу похађати у Њемачкој.

- Наравно да ћемо га подржати...Он се као мали шуњао око нас по кухињи и данас воли да експериментише - рекла је Милијана Лукић, мајка дванаестогидшњег кувара Луке.

Лука јесте чудо од дјетета и већ сада зна да ће се школовати за сигуран посао с варјачом и тигњем у руци, а не за биро рада јер не могу сви бити правници и економисти.