latinica  ћирилица
31/10/2020 |  19:20 ⇒ 01/11/2020 | 12:38 | Аутор: РТРС

Нови дом за десеточлану породицу Мирчић из Бронзаног Мајдана код Бањалуке (ФОТО/ВИДЕО)

Десеточлана породица Мирчић из Бронзаног Мајдана код Бањалуке данас је уселила у властити дом. Њиховом породичном слављу присуствовао је и српски члан Предсједништва Милорад Додик, најзаслужнији што је кућа прије зиме довршена и опремљена.
Милорад Додик у Бронзаном Мајдану - Фото: РТРС
Милорад Додик у Бронзаном МајдануФото: РТРС

Милена Мирчић је српског члана Предсједништва Милорада Додика дочекала испред завршене и потпуно опремљене куће, до које води недавно асфалтиран пут. Ту су се претходно видјели средином августа, у вријеме зидања објекта, кад је Додик обећао да ће прикупити новац за преостале трошкове.

- Желим да захвалим свима који су учествовали и онима који су рекли за нас. Највише хвала предсједнику који је помогао и испунио обећање па смо данас у свом дому. Има нас 10-оро. Плаћала сам кирију и сад нам остаје више новца у кућном буџету - рекла је Мирчићева.

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ каже да је пресрећан што је успио испунити обећање дато мајци седам ћерки и два сина.

- И онда смо одлучили да у овом периоду припремимо кућу за зиму. Можете да видите да се усељавају, што ми је посебно драго да смо успјели, дијелом из средстава Владе, Града и донацијама приватника. Укупно је уложено 80.000 КМ за уређење, воду, струју и намјештај - навео је Додик.

Додик у Бронзаном Мајдану (фото РТРС)

Прије ове помоћи Милена и деветоро дјеце, од којих најмлађе има десет, а најстарије 26 година, одрицањем и вриједним радом углавном у области пољопривреде, успјели су да купе плац и плате зидарске радове.

- Имамо сад пет соба, гријање, два купатила. Бољи су услови него у старој кући, гдје смо били подстанари. Више је простора. Сад смо по двоје у собама, раније по троје и четворо. Било је стварно тешко - сагласне су сестре Данијела и Дијана Мирчић.

Да је тешко вријеме прошлост за десеточлану породицу, од којих само двоје ради, наговјештава и обећање једне од најуспјешнијих компанија у Републици Српској да ће ускоро запослити Даније