latinica  ћирилица
31/10/2020 |  10:48 ⇒ 10:53 | Аутор: СРНА

Крупа на Уни: Служен парастос погинулим борцима

У Доњем Дубовику, административном центру општине Крупа на Уни, данас је, поводом крсне славе ове општине - Светог апостола и јеванђелисте Луке, служен парастос код централног обиљежја погинулим борцима 11. Крупске лаке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске.

У оквиру обиљежавања славе општине Крупа на Уни уприличен је и обилазак Спомен-собе погинулим борцима.

Начелник општине Младен Кљајић рекао је Срни да је, због препорука надлежних здравствених институција у вези са сузбијањем ширења заразе вирусом корона, изостало окупљања већег броја грађана.

Кљајић је ову прилику искористио да напомене да ова локална заједница, упркос проблемима које је проузроковала пандемија вируса корона, редовно измирије обавезе.

- Редовно смо исплатили подстицаје, субвенције за превоз ученика, а од прије два мјесеца смо у могућности да редовно исплаћујемо социјална давања. Осим тога, редовно измирујемо дуговања из претходног периода - додао је Кљајић.

Кљајић је рекао да је за ову годину било планирано више инфраструктурних пројеката, али због познате ситуације већих улагања није било.

- Завршили смо пројектну документацију за више путних праваца и за нову зграду општинске управе. Завршена је шумско-привредна основа за шуме у приватној својини - напоменуо је Кљајић.

Према његовим ријечима, ову годину је обиљежио завршетак изградње репилике родне куће Бранка Ћопића у књижевниковим родним Хашанима, средствима Владе Републике Српске.

Конститутивна сједница Скупштине општине Крупа на Уни одржана је 31. октобра 1997. године, због чега се Свети апостол и јеванђелист Лука слави као заштитник ове општине.