latinica  ћирилица
30/10/2020 |  21:11 ⇒ 21:16 | Аутор: Б92

Ђоковић: Тужан дан, једноставно ми се није играло

Најбољи тенисер свијета послије пораза од Лоренца Сонега истакао је како ово јако тужан дан због смрти митрополита Амфилохија.
Новак Ђоковић (фото: Thomas Kronsteiner / Getty Images) -
Новак Ђоковић (фото: Thomas Kronsteiner / Getty Images)

Српски тенисер изгубио је убједљиво од Италијана и након сусрета је истакао "како је одрадио оно због чега је дошао".

- Јако тужан дан. Поштовани Амфилохије је био велики борац за православље и неко ко је служио као нека врста звијезде водиље за српски православни народ и Српску православну цркву у Црној Гори. Имао сам част и радост да га упознам, проведем неко вријеме близу њега и осјетим предивну енергију коју је он посједовао. Иако физички више није жив, његов дух ће, сигуран сам, бити присутан дуги низ година - рекао је Ђоковић.

- Мислим да му толико дугујемо да барем треба да се сјећамо њега и да са осмјехом будемо захвални за све оно што је урадио, поготово у посљедње вријеме, које је било јако турбулентно у Црној Гори; наравно из политичких разлога. Доста великих ствари се одлучивало, поготово када је црква у питању. Он је био одважан и храбар и показао је народу прави примјер како треба да се чува културно насљеђе и наша духовна баштина. На томе му велико хвала - рекао је српски тенисер.

Најбољи тенисер свијета каже да му се једноставно није играло.

- И није ми се играло, да будем искрен. Није толико утицала тужна вијест; јесте утицала, али није у толикој мјери да због тога баш и не могу да играм. Али, генерално ми се једноставно није играло. Одрадио сам оно што сам хтио да одрадим и због чега сам дошао. Јако чудан дан. Тако је, како је. Настављам даље, окрећем нову страницу. Сада ћу мало бити са породицом, враћам се у Србију и радујем се томе. Онда ћу се добро спремити за Лондон и покушаћу тамо да завршим снажно и на најбољи могући начин - закључио је Новак.