latinica  ћирилица
30/10/2020 |  16:34 ⇒ 16:36 | Аутор: СРНА

Бијељина: Сви љекари са бироа биће ангажовани у Дому здравља

Дом здравља Бијељина ангажоваће све љекаре са евиденције Бироа за запошљавање, као и друго медицинско особље које буде неопходно због све већег броја заражених вирусом корона и опасности да, у случају додатног погоршања епидемиолошке ситуације, капацитети здравствених установа не успију да задовоље потребе грађана, поручено је са данашње сједнице Штаба за ванредне ситуације.
Бијељина - Сједница Штаба за ванредне ситуације - Фото: СРНА
Бијељина - Сједница Штаба за ванредне ситуацијеФото: СРНА

- Љекари и запослени у Дому здравља и болници мјесецима воде велику борбу да зауставе епидемију и захвални смо им на томе. Ипак, ситуација је таква да су нам у Дому здравља потребни сви љекари које имамо на располагању у Бијељини. Зато ће сви доктори медицине који су на евиденцији Бироа бити позвани да се јаве у Дом здравља, како би добили радни ангажман - изјавио је новинарима градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Замјеник директора Дома здравља Бијељина Игор Новаковић навео је да је у Дому здравља отворена друга ковид амбуланта јер се, због великог броја грађана који сумњају да су заражени, дуго чекало на преглед.

- Молим грађане за разумијевање јер је, упркос пожртвовању медицинског особља, превелики притисак на Дом здравља. Уз помоћ доктора које ћемо ангажовати са Бироа убрзаћемо процедуре. Нове колеге биће ангажоване најмање док траје епидемија. Засад имамо довољно медицинских техничара, а, у случају потребе, ангажоваћемо додатно медицинске сестре и техничаре - најавио је Новаковић.