latinica  ћирилица
29/10/2020 |  12:05 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Нови Град: Реализација инфраструктурних пројеката

На подручју Новог Града реализују се пројекти из области инфраструктуре. Биће асфалтирано 27 локалних путева, за што је издвојено 800.000 КМ. У току је и реализација 10 пројеката водоснабдијевања у сеоском подручју.
Нови Град - Фото: РТРС
Нови ГрадФото: РТРС

У Радомировцу, на подручју Новог Града, прије пет мјесеци, асфалтиран је пут до подручне школе. Сада су асфалтирана још два путна правца што много значи за останак младих на селу.

У Мјесној заједници Рудице приоритет је водоснабдијевање. Завршен је водовод од Рудица до Чађавице, а у припреми је још један пројекат водоснабдјевања.

- Слиједи реализација водовода Ракани-Војскова долина. То је веома значајан пројекат, јер се мјештани углавном баве сточарством и повртарством и вода им је јако битна - наводи Стеван Карлица, предсједник Савјета МЗ Рудице.

У општинској управи истичу да су се руководили приједлозима грађана из свих мјесних заједница. Они су одређивали приоритетне пројекте.

- Сви ти путни правци распоређени су по цијелом подручју општине Нови Град и производ су конекције општинске управе и мјесних заједница - наводи Мирослав Дрљача, начелник општине.

Један од значајних пројеката за Нови Град је и реконструкција аутобуске станице.