latinica  ћирилица
27/10/2020 |  16:49 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Цвијановић, Додик и Радојичић са шампионима из Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Свјетски и европски шампиони, репрезентативци Србије у баскету "три на три", који су у посјети Републици Српској, данас су обишли новоизграђени спортско-рекреативни комплекс у бањалучком насељу Симе Матавуља.
Цвијановић, Додик и Радојичић са шампионима из Србије -
Цвијановић, Додик и Радојичић са шампионима из Србије

Као једна од три најбоље екипе на ФИБА ранг - листи директно су се квалификовали на Олимпијске игре у Токију које би требало да буду одржане наредне године.

Репрезентација Србије у баскету "три на три" је четвороструки свјетски и двоструки европски шампион.

Ови млади спортисти кажу да су лијепо прихваћени у Бањалуци, те да се осјећају као код куће.

- Веома нам је драго да смо овдје. Лијепо смо прихваћени овдје . Мало смо шетали, сви нас знају тако да као да смо код куће - изјавио је репрезентативац Србије Томислав Ивошев.

Промоција новог спортског терена у насељу Анте Јакић (фото: РТРС)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је гостовање репрезентативаца Србије сјајна прилика за промоцију бањалучке кошарке, која у протеклим годинама биљежи напредак.

- Пријатељи из Србије су сјајна подршка копшарке у Бањалуци која је у протеклим годинама обиљежила напредак јер имамо Борац који се вратио у Премијер лигу, у женској кошарци имамо три премијер лигаша, тако да кошаркаши и кошаркашице у Бањалуци напредују - изјавио је Радојичић.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић нагласила је да ће Република Српска увијек подржавати шампионе из Србије.

- Задовољство је што су ових дана у Бањалуци, што су обишли и Факултет за спорт, разговарали са градоначелником, а данас је овдје и утакмица. Ово је у суштини промоција спорта, добре сарадње и заједништва Српске и Србије - истакла је Цвијановић.

      View this post on Instagram

Промоција спорта, заједништва и добре сарадње Србије и Српске. На новоизграђеном терену у насељу Анте Јакића, најбољи баскеташи Србије и свијета одиграли "три на три" са кошаркашима бањалучког Борца.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 27, 2020 at 4:29am PDT

Додик је од репрезентативаца добио дрес Србије, а на баскет терену и сам је показао кошаркашко умијеће, с обзиром на то да се дуго бавио тим спортом.

Промоција новог спортског терена у насељу Анте Јакић (фото: РТРС)

- Увијек ми је драго када дођу врхунски играчи. Ова екипа Србије је првак свијета. Зна се да је ова врста баскета олимпијски спорт, а ови посвећени момци се припремају за Олимпијаду. У оквиру припрема дошли су у Бањалуку да промовишу баскет. То је нешто што би требало увести као редовно такмичење у различитим лигама - поручио је Додик.

Промоција новог спортског терена у насељу Анте Јакић (фото: РТРС)

Нови спортско-рекреативни комплекс у насељу Симе Матавуља има бројне садржаје, терене за баскет, фудбал, одбојку и боћање, стазу за трчање, пјешачке стазе, садржаје за кућне љубимце, а ту је и теретана на отвореном.