latinica  ћирилица
27/10/2020 |  15:23 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Апел послодавцима и радницима да поштују мјере заштите

Савез синдиката Републике Српске апеловао је да сви послодавци и радници у Српској, због усложњавања ситуације са пандемијом вируса корона, у потпуности, без изузетака, поштују и примјењују све мјере заштите које је прописао Институт за јавно здравство Српске.
Савез синдиката Републике Српске (фото: savezsindikatars.org) -
Савез синдиката Републике Српске (фото: savezsindikatars.org)

Савез синдиката је још једном позвао раднике, који на својим радним мјестима примијете да послодавац не спроводи у потпуности прописане мјере заштите, а тиме угрожава њихово здравље, да се обрате Савезу синдиката, Инспекторату, локалним инспекцијама и на тај начин битно утичу на смањење броја обољелог радно способног становништва, саопштено је из Савеза синдиката.

- Потпуно смо свјесни да у овом тренутку свака дјелатност у Републици Српској носи велики терет, да се радни процес мора организовати на начин да се заштити здравље радника и очува привредна активност и једнако важно, сачува стабилан здравствени систем - додаје се у саопштењу.

Савез синдиката Српске дао је пуну подршку свим запосленим у здравственом систему Српске и одао посебно признање за труд, пожртвованост и издржљивост у ванредној ситуацији, када се сваког дана биљежи рекордан број обољелих од вируса корона.

- Зато тражимо од Министарства здравља и социјалне заштите и Владе Српске да уложе додатни напор и изнађу могућност да се материјално помогну сви запослени у здравственом сектору, како би бар симболично одали признање љекарима, медицинским сестрама и техничарима, лаборантима и свим другим запосленим у здравству Републике Српске - наведено је у саопштењу.