latinica  ћирилица
27/10/2020 |  11:34 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Шеранић у Фочи: Пооштрити одређене мјере (ВИДЕО)

У Универзитетској болници Фоча, након реконструкције и опремања поликлинике, убрзо би требало да буде завршен ангиолошки блок и операциона сала за дневну хирургију са интнезивном његом.
Шеранић у Фочи (фото:Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске) - Фото: СРНА
Шеранић у Фочи (фото:Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске)Фото: СРНА

У оквиру пројекта "Модернизација болнице", вриједног више од 16 милиона марака, који финансира Влада Српске, до краја сљедеће године требало би да буду опремљени павиљони и централна зграда с већим бројем одјељења.

Радови се приводе крају, простор је прилагођен за опремање – прве ангиолошке сале у овом дијелу Српске.

У Универзитетској болници оцјењују да ће сала бити полигон за бројне терапијске и дијагностичке процедуре за пацијенте из Горњег Подриња и Источне Херцеговине.

У току је обука кадра који ће радити на савременој опреми.

 

Очекивања су да ће успјешно дати одговоре на откривање и лијечење срчаних болести, међу којима је и срчани удар.

- Ми очекујемо да ће извођач испунити своје обавезе које се тичу завршетка опремања и испоруке опреме која би требало да се деси до половине наредног мјесеца и свакако да наставимо с још бржом динамиком што се тиче завршетка павиљона - izjavio je директор Универзитетске болнице Фоча Радмил Марић.

Ширење вируса корона, захтијева и додатно опремање Лабораторије за вирусологију. Из Министарства здравља и социјалне заштите поручују – подршка неће изостати.

- Оно што смо такође договорили је да набавимо један аутоматски екстрактор, нешто што је важно за PCR апарат, чиме ће се убрзати рад саме микробилошке лабораторије - рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Ускоро се очекује завршетак уређења и проширења дионице пута од Универзитетске болнице према Медицинском факултету које са 460.000 марака финансира општина Фоча.