latinica  ћирилица
26/10/2020 |  16:01 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

Школа у Горњој Слатини помаже изградњу Дневног центра

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас захвалницу Тањи Цвијановић, директорки Основне школе "Горња Слатина" у истоименом мјесту, код Шамца, која је донирала новац за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју и за хуманитарну акцију "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији".
Школа у Горњој Слатини помаже изградњу Дневног центра - Фото: РТРС
Школа у Горњој Слатини помаже изградњу Дневног центраФото: РТРС

Арлов је рекао Срни да је ова школа међу првима подржала хуманитарну акцију Одбора "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији", у којој учествују све основне и средње школе из Републике Српске и која траје до 31. децембра.

Он је подсјетио да је акција покренута заједнички са Министарством просвјете и културе Републике Српске, те да је до данас 15 основних и средњих школа прикупило 12.000 КМ, од којих ће дио средстава бити уплаћен за куповину 2.000 пакетића за дјецу на Косову и Метохији, а остатак за изградњу Дневног центра.

Директорка Основне школе "Горња Слатина" Тања Цвијановић рекла је да су ученици и родитељи, као и сваке године, учествовали у хуманитарној акцији "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији" и да су прикупили око 410 КМ.

- Почаствовани смо што учествујемо у акцијама за дјецу на Космету. Наша школа има мањи број ученика и задовољна сам прикупљеним средствима, јер су сви исказали хуманост - навела је Цвијановићева и додала да у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" учествују од 2013. године.

Арлов је позвао све хумане људе и школе у Републици Српској да се придруже овим акцијама.

На хуманитарни број 1412 за прикупљање средстава за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици од 1. октобра стигло је око 22.000 позива. Позивом на број, који ће бити активан до краја октобра, може се донирати једна КМ за завршетак изградње овог овог центра.

Изградња и опремање Дневног центра коштају око 280.000 евра, а потребно је прикупити још око 60.000 евра.