latinica  ћирилица
26/10/2020 |  10:56 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Ковачевић: ПДП-ове критике епидемиолошких мјера срамне и популистичке

Напад и критика ПДП-а према епидемиолошким мјерама који је одредио Републички птаб за ванредне ситуације само је још један очигледан доказ да је ријеч о политичкој партији која не одступа од свог популистичког политичког манира по којем је њихов политички интерес изнад свега, па и изнад здравља грађана, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је констатовао да је епидемиолошка ситуација у Републици Српској, али у цијелом региону, па и Европи изузетно озбиљна и захтјева озбиљне и одговорне мјере какве се тренутно доносе широм региона и Европе, па се тако у многим земљама уводи и полицијски час и обуставља рад у бројним привредним дјелатностима.

- Власт у Републици Српској у овој ситуацији се понаша крајње одговорно и у складу са препорукама струке, а све са циљем да се пронађе оптималан модел који ће на адекватан начин сачувати здравље људи, смањити могућност ширења вируса, али и заштити интересе наше привреде - истакао је Ковачевић у изјави за Срну.

Подсјетио је да је су у период иза нас, такође, у вријеме епидемије вируса корона одржани изброи и у Србији, и у Хрватској и у Црној Гори, а да је власт у свим тим земљама прилично релаксирала или толерисала кршење мјера у вријеме предизборне кампање и то је нешто што је из политичких разлога прилично разумљиво.

- Међутим, послије избора имали су озбиљне посљедице. СНСД и власт у Републици Српској стављају политичке интересе по страни и на прво мјесто стављају бригу за здравље грађана Републике Српске. Мјере које су донесен сада требало би да гарантују да нећемо, попут неких земаља у региону и бројних у Европи, морати доносити оне најригрозније мјере које би нанијеле озбиљне штете нашој привреди, али и укупном квалитету живота наших грађана - нагласио је Ковачевић.

Он је рекао да СНСД има потребу да јавно похвали огромну већину грађана Републике Српске који се максимално одговорно и озбиљно придржавају важећих мјера и истовремено из позивају да не насједају на популистичке коментаре и критике неодговорних појединаца и организација.