latinica  ћирилица
24/10/2020 |  10:43 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Радојичић: Са аспекта капиталних улагања, ово је једна од најуспјешнијих година (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић у Викенд јутру наше телевизије каже да са аспекта капиталних улагања, ово је једна од најуспјешнијих година за град.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- Иако није ово била баш нормална година, град је урадио десетине. Грађевинска сезона је ево при крају имогу да кажем да смо већ привели крају многе пројекте. Значи са аспекта капиталних улагања, рјешавања проблема грађана, снабдјевања воде, мјеста у вртићима, градње саобраћајница, ово је вјероватно најуспјешнија година - рекао је Радојичић.

Он је навео да је фокус дјеловања на рјешавању снабдјевања воде за грађане, градње вртића, али и мостова, што је како истиче, један капитални посао, који и има симболично значење, јер повезује људе.

- Бањалука је требала нове капацитете. Протеклих година припремали смо пројекте, а ево до краја године имаћемо додатних око 650 мјеста у вртићима. У току је отварање три нова вртића, један у центру града, Јежева кућица, један на Петрићевцу и у Лазареву, Колибри - истакао је Радојичић.

Рекао је да је започета градња у Куљанима, а у планује и у Врбањи, те је навео да се ради нови пројекат за градњу вртића у Кампусу, који ће бити како истиче и едукативног карактера, јер ће професори и студенти факултета имати праксу.

- Радимо пројекат и за градњу вртића у насељу Светог Саве, у плану је градња у Карановцу,Паприковцу и Старчевици. План је да се елиминишу листе чекања дјеце за вртиће - каже Радојичић и додаје да је у протеклом периоду завршено и 26 игралишта у Бањалуци.

Градоначелник Бањалуке рекао је да је буџет Града осцилирао.

- Имамо реалан пад прихода од преко 15 одсто, због ограничења у економији. Имаћемо између 15 и 20 милиона марака мање прихода. Морали смо имати емисију обвезница, добили смо средства и од Владе Српске. Тако да је буџет и већи у односу на основни, иако је структура промјењена и сада буџет износи око 150 милиона марака са обвезницама, средствима Владе и суфицитом од прошле године  - навео је Радојичић.