latinica  ћирилица
23/10/2020 |  16:15 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

Додик: Наставак улагања у развој општине Пелагићево

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у Пелагићеву објекте вриједне 650.000 КМ чију изградњу заједнички финансирају владе Републике Српске и Србије и најавио нова улагања у развој ове локалне заједнице.
Додик у Пелагићеву - Фото: СРНА
Додик у ПелагићевуФото: СРНА

- Заједнички пројекат Владе Републике Српске и Републике Србије је да у свакој општини у Српској урадимо неки од капиталних објеката. У Пелагићеву су то реконструкција старе школе која ће бити музеј Васе Пелагића, једног од најзначајнијих историјских личности из овога краја, изградња амбуланта породичне медицине и Трга 9. јануар - рекао је Додик.

Он је додао да се планирају и нова улагања у Пелагићеву.

- Ту смо да помогнемо добром народу који овдје заједнички живи и сарађује у функцији стабилизације мира у Републици Срској - поручио је Додик.

Општински одборник Славко Тешић захвалио је владама Републике Српске и Србије, као и Додику, на подршци развоју ове мале локалне заједнице и као наредни важан пројекат за Пелагићево већ у идућој години најавио изградњу дјечијег вртића.

- Ако смо спремни да водимо пронаталитетну политику морамо да кренемо од бриге о најмлађим, да би људи остали у Пелагићеву и градили своје породице овдје - навео је Тешић.