latinica  ћирилица
23/10/2020 |  13:42 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

ХЕТ гради модерну саобраћајницу

У Требињу ће до почетка наредне године бити изграђена модерна саобраћајница која ће повезати требињско насеље Горње Полице са хидроелектраном "Требиње 2", а вриједност инвестиције коју финансира предузеће "Хидроелектране на Требишњици" је 510.000 КМ без ПДВ-а.
ХЕТ гради модерну саобраћајницу - Фото: СРНА
ХЕТ гради модерну саобраћајницуФото: СРНА

Директор предузећа "Хидроелектране на Требишњици" Гордан Мишељић рекао је данас новинарима да је пројекат урађен у сарадњи са Градом Требињем, а рок за завршетак радова је 90 дана.

- Из властитих средстава предузеће ХЕТ је одлучило да направи пут чија ће коловозна трака бити ширине пет метара са шеталишном траком ширине метар и 60 и лед расвјетом. Овим ћемо да повежемо наш објекат "Требиње 2" са градом - рекао је Мишељић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да ће ово бити значај пројекат за грађане, али и за туристе, те да се у наредном периоду очекује и наставак изградње шеталишта према манастиру Тврдош у сарадњи са предузећем "Хидроелектране на Требишњици".

Ћурић је додао да се у наредној седмици очекује почетак радова на великој обилазници, која подразумијева изградњу моста на Требишњици, што ће финансирати ХЕТ.

- Град Требиње се обавезао и тренутно је у процесу експропријације земљишта за велику обилазницу која ће спојити дио пута према Билећи и дио пута према Херцег Новом и Дубровнику - рекао је Ћурић.