latinica  ћирилица
22/10/2020 |  19:35 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Дачић: Враћам се кући, у центар законодавне и уставотворне власти (ВИДЕО)

Посланици Народне Скупштине Србије већином гласова изабрали су лидера СПС-а Ивицу Дачића за предсједника Парламента. Изарбрани су и потпредсједници Скупштине, генерални секретар и радна скупштинска тијела.
Ивица Дачић, предсједник Скупштине Србије (Фото: Новости/Н.Скендерија) -
Ивица Дачић, предсједник Скупштине Србије (Фото: Новости/Н.Скендерија)

- Ово је Скупштина свих грађана и посланика и тражим само толеранцију мишљења и уважавање у интересу грађана Србије - рекао је Дачић и подсјетио да је ово најважнија функција коју је од 1992. до сада у каријери обављао.

- Данас се враћам кући, у свој завичај. У центар законодавне и уставотворне власти и ово је највиша функција. Желим да се захвалим предсједнику Вучићу и СНС, иако СНС-у није потребна та коалиција, имао у виду и дао допринос томе да сви заједно будемо дио политичке стабилности и политичког јединства - нагласио је Дачић.

Власт црпимо из народне воље и задатак ће нам бити да допринесемо политичкој стабилности Србије, да Скупштина има интегритет, углед и достојанство, подсјетио је Дачић.

- Мој задатак је да штитим Парламнет од напада на њега било да је ријеч о онима који желе да га деградирају или да је ријеч о онима који би да деградирају и цијелу Србију - додао је он.

Избором руководства заокружен је процес формирања Парламента, тако да су створени услови и за формирање Владе Србије коју ће чинити СНС, СПС, Српски патриотски савез и мањине.