latinica  ћирилица
22/10/2020 |  16:23 ⇒ 17:37 | Аутор: СРНА

Концерт "Jесења рапсодија" Музичке школе у Прњавору

Ученици Школе за основно и средње музичко образовање "Константин Бабић" у Прњавору одржали су данас испред школе концерт "Јесења рапсодија" за своје суграђане, којима су се представили са укупно 24 мелодије.
Концерт "Jесења рапсодија" Музичке школе у Прњавору - Фото: СРНА
Концерт "Jесења рапсодија" Музичке школе у ПрњаворуФото: СРНА

Директор Школе Ђорђе Ковачевић рекао је у изјави Срни да ученици без редовног одржавања концерата нису задовољни јер не могу да покажу знање, немају мотивације.

-  Када им у оваквим специфичним околностима уприличимо мини-концерт који може да погледа мањи број људи они су срећни и задовољни, виде да њихов труд није узалудан. Умјетници су ослоњени на публику која им одржава темпо образовања и рада - истакао је Ковачевић.

Он је изразио задовољство знањем ученика постигнутим од септембра до сада, али и резултатима које су показали током онлајн наставе у прошлој школској години.

"Није једноставно учити музику помоћу апликација и интернета, али воља и жеља за оним што волите да радите превазилази све проблеме", рекао је Ковачевић.

Педагог у овој школи Гордана Бабић напоменула је да је на првом овогодишњем концерту ученика на отвореном било заступљено свих шест смјерова - виолина, хармоника, гитара, кларинет, флаута и клавир.

- Потрудили смо се да направимо разнолик програм, да наши суграђани уживају у музици, а нашим ученицима смо на овај начин дали прилику да покажу шта су научили у протекла два мјесеца. Осим обавезних, планирамо још неке концерте, уколико дозволи епидемиолошка ситуација - рекла је Бабићева за Срну.

Професор Златан Милић навео је да је репертоар концерта био прилагођен свим узрастима, од познатих класичних композиција за најмлађе, до захтјевнијих тема и дјела популарне и филмске музике за старију публику.

- Популарном и филмском музиком настојимо да мотивишемо дјецу да заволе, како класичну, тако и све облике озбиљне музике - појаснио је Милић.

Концерт је одржан уз поштовање свих епидемиолошких мјера препоручених од Института за јавно здравство Републике Српске.