latinica  ћирилица
20/10/2020 |  13:05 ⇒ 13:06 | Аутор: Агенције

Цијели тим Широког Бријега заражен вирусом корона

Фудбаласки клуб Широки Бријег саопштио је да су 18 играча и један члан стручног штаба заражени вирусом корона.

Први тим тренутно на располагању има шесторицу сениора, због чега ће затражити одлагање првенствене утакмице против Тузле и утакмице Купа БиХ против мостарског Вележа.

Како се наводи, прије неколико дана је 12 играча осјетило симптоме и сви су благовремено стављени у изолацију, а тестирање је у понедељак потврдило да су један члан стручног штаба и још шесторица играча Широког Бријега позитивни на ковид-19.

Сви су они играли у дербију 11. кола Премијер лиге БиХ прошлог викенда, када је на Кошеву Широки Бријег изгубио од Сарајева 2:0.

Управа Широког Бријега тражила је одлагање те утакмице, али су надлежна тијела Фудбалског савеза БиХ одбацила тај захтјев.

- Иако је ФК Широки Бријег прије споменуте утакмице, услед развоја цјелокупне ситуације, о свему телефонски обавијестио противничку екипу и ФС Босне и Херцеговине, они су се оглушили на наше молбе за одлагањем утакмице - наводе из Широког Бријега.

Упозоравају да је у питању здравље и заштита живота, играча, судија и свих осталих који учествују у организацији утакмица, а још није познато да ли има заражених међу играчима Сарајева.