latinica  ћирилица
19/10/2020 |  16:05 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Додик: Ми не обећавамо - ми радимо

Предсједник СНСД Милорад Додик и потпредсједник странке Радован Вишковић присуствовали су данас потписивању споразума о коалиционој подршци СНСД-а кандидату ДНС за начелника општине Лопаре Срећку Илићу и најавили да ће ово окупљање за Лопаре омогућити бржи развој локалне заједнице.
Додик у Лопарама - Фото: СРНА
Додик у ЛопарамаФото: СРНА

- Ми се не одричемо партнерства са ДНС и свједоци смо потписаног споразума СНСД и ДНС у Лопарама о заједничком кандидату и његовој побједи - рекао је Додик у обраћању одборничким кандидатима СНСД, те додао да ће бити настављена и сарадња са министром ДНС-а Ђорђем Поповићем који је из ове општине.

На свечаности у Дому културе Додика је дочекала и загрлила мајка три погинула борца Јока Миловановић, којој је у Лопарама изграђена кућа средствима из кабинета предсједника Републике, за вријеме када је Додик био на тој функцији, а он је своје обраћање започео поздравом и изразима поштовања овој мајци.

Деликатно је вријеме, рекао је Додик и навео да се у односима са ДНС не дешава ништа суштинско, те да имају различита мишљења у вези са вођењем сектора путне привреде и да очекује да ће проблеми бити брзо ријешени.

- ДНС и СНСД су дугогодишњи партнери, а ова сарадња у Лопарама показује да то партнерство живи, да ће опстати и да неће бити поколебано - рекао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска стабилна и да неће имати ниједан проблем ако ДНС ипак одлучи да оде из коалиције.

- Ми се нећемо бавити сјечама, покушаћемо поново да успоставимо добре односе, не желимо да изгубимо никога јер нас је у Републици Српској мало, једва преко милион, живимо расути и веома је важно да будемо окупљени - поручио је Додик.

Наводећи да је окупљање и основ кампање СНСД, окупљање за Лопаре, за Републику Српску, око заједничких пројеката локалних заједница и Владе Српске, Додик је поручио да је Република Српска постала способна да финансира значајан развој.

- Да није короне, била би ово једна од најбољих пословних година Републике Српске, а то је показао суфицит исказан у прва три мјесеца - рекао је Додик и навео да само стабилност, окупљање и сарадња омогућавају развој.

Он је поручио да СНСД у кампањи ништа не обећава, него прави инвентуру онога што су урадили и истакао да успјешно воде Републику Српску.

Потпредсједник СНСД Радован Вишковић позвао је грађане Лопара да на изборима гласају за сарадњу локалне власти са институцијама Републике Српске и тиме омогуће бржи развој своје општине.

Носилац одборничке листе СНСД Лопаре Саво Цвијетиновић поручио је да је у Лопарама вријеме за промјену власти, која већ три деценије ову општину "вуче уназад".

Он је као први пројекат нове власти најавио рјешавање проблема водоснабдијевања, те додао да ће до избора обезбиједити и обнову путне инфраструктуре, уз подршку Владе Републике Српске.

Кандидат ДНС-а за начелника општине Лопаре Срећко Илић, који има коалициону подршку СНСД-а, навео је да је Влада у Лопаре од 2006. године уложила 27 милиона КМ, те да будући развој значајно зависи од сарадње, подршке и заједничког дјеловања.