latinica  ћирилица
19/10/2020 |  15:00 ⇒ 15:01 | Аутор: Глас Српске

Корона одгодила три суђења у бањалучком Окружном суду

Три рочишта у кривичним предметима, која су требала да буду одржана данас у бањалучком Окружном суду, одгођена су јер неки од учесника имају повишену тјелесну температуру па постоји сумња на заразу вирусом корона.
Окружни суд у Бањалуци - Фото: РТРС
Окружни суд у БањалуциФото: РТРС

Судија Бранимир Јукић каже да услови за рад "нису нормални".

- Изгледа да је корона ушла у овај суд. Неколико радника суда се разбољело и нису дошли на посао. Болесно је неколико адвоката, али и неколико чланова судских вијећа - истакао је Јукић.

Главни претрес суспендованим инспекторима Полицијске управе Бањалука Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан, оптуженима за узимање 20.000 марака мита, одгођен је јер се због повишене телесне температуре у судници није појавио адвокат Жељко Вишић, бранилац првооптуженог Грујића. То је трећи пут заредом да је поступак одгођен, иако се сведоци редовно одзивају на заказана рочишта.

Предсједник судског вијећа у овом случају Бранимир Јукић ново рочиште заказао је за 3. новембар, али нико са сигурношћу не може рећи да ли ће бити одржано.

Осим овог, одгођено је и суђење Миломиру Пророку из Рудог, оптуженом за лажно пријављивање кривичног дела, због одсуства судије Благоје Драгосављевића који је у изолацији због могућности да је заражен вирусом корона.

И суђење Маринку Добрашу ,оптуженом за тешку крађу одгођено је, јер постоји сумња да је судска сарадница у овом случају заражена вирусом корона па је судија Пане Гаврић такође био приморан да одгоди претрес.