latinica  ћирилица
17/10/2020 |  15:38 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

Нови предсједник Удружења Ветерани Српске Зоран Миљановић

Ратни командант батаљона Друге семберске бригаде из Бијељине Зоран Миљановић изабран је за новог предсједника Удружења Ветерани Републике Српске.
Зоран Миљановић - Фото: РТРС
Зоран МиљановићФото: РТРС

Он је до сада обављао функцију предсједника Скупштине Удружења, а на његово мјесто изабран је досадашњи предсједник Удружења Душко Вукотић.

Миљановић, кога су данас изабрали Управни одбор и предсједништво Скупштине Удружења у Бањалуци, рекао је новинарима рекао "Ветерани" остају усмјерени на три циља, од којих је први да ратни ветерани, односно борци одбрамбено-отаџбинског рата буду као категорија заведени у Устав Републике Српске, други је измјена Закона о правима бораца, а трећи нови регистар бораца.

- Оно што посебно тражимо је нови регистар бораца, јер сматрамо да је у постојећем много људи којима ту није мјесто чиме се умањују права за истинске борце - поручио је Миљановић.

Он је послије сједнице Управног одбора и предсједништва Скупштине, истакао да је ово Удружење 2017. године представило свој приједлог закона о правима бораца, према којем ниједно стечено право не смије бити умањено.

Вукотић је рекао да "Ветерани" тренутно имају 23.000 регистрованих чланова и инфраструктуру од Требиња до Новог Града.

- Када се створе повољни епидемиолошки услови одржаћемо редовну сједницу скупштине, на којој треба да буду потврђена данашња именовања или да се бира ново руководство - додао је Вукотић.