latinica  ћирилица
17/10/2020 |  15:11 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Вучић: Припадници БИА да увијек буду на бранику Србије (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је свим припадницима Безбједносно-информативне агенције /БИА/ њихов дан, те им поручио да увијек буду на бранику Србије.
Састанак у Београду (фото:instagram/buducnostsrbije) -
Састанак у Београду (фото:instagram/buducnostsrbije)

- Честитам свим припадницима БИА њихов дан, са жељом да заувек запамте чињеницу да имамо само једну отаџбину – Србију и да увек буду на њеном бранику - навео је Вучић.

Вучић је на свом Инстаграм налогу објавио слике које су настале током посјете БИА.

 

      View this post on Instagram

Sa čuvarima srpske bezbednosti i sigurnosti. Čestitam svim pripadnicima BIA njihov dan, sa željom da zauvek zapamte činjenicu da imamo samo jednu otadžbinu - Srbiju i da uvek budu na njenom braniku.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 17, 2020 at 4:42am PDT

Безбједносно-информативна агенција Србије формирана је Законом о Безбједносно-информативној агенцији 2002. године, као посебна организација Владе Србије са статусом правног лица.

БИА је цивилна, национална служба безбједности и дио је јединственог безбједносно-обавјештајног система Републике Србије.

Дјелује на основу и у оквиру Устава, закона, других прописа и општих аката, стратегије националне безбједности, стратегије одбране и утврђене безбједносно-обавјештајне политике Србије.

Основни задаци БИА су заштита безбједности Србије, откривање и спречавање дјелатности усмјерених на подривање или рушење Уставом утврђеног поретка Србије, истраживање, прикупљање, обрада и процјена безбједносно-обавештајних података и сазнања од значаја за безбједност Србије и информисање надлежних државних органа о тим подацима, као и обављање и других послова одређених Законом о БИА.