latinica  ћирилица
17/10/2020 |  08:42 ⇒ 08:43 | Аутор: РТРС

ОК караван креће из Фоче

Нектар ОК фест караван данас из Фоче креће на пут, а организатори поручују да је циљ креирање што квалитетнијих културних садржаја и програма у Српској и БиХ који су у потпуности обустављени током већег дијела године усљед епидемије вируса корона.
ОК Фест караван (фото: www.okfest.net) -
ОК Фест караван (фото: www.okfest.net)

Из ОК тима, организатора ОК каравана, наводе да је за прву станицу изабрана Фоча, с обзиром на то да је одатле и потекла идеја и мисија највећег музичког фестивала у БиХ и једног од најзначајнијих у регији - Нектар ОК Феста, који се традиционално одржава на Тјентишту.

Овог викенда у Фочу је планиран садржајан и занимљив програм, који почиње данас отварањем изложбе "ОК фест ретроспектива", аутора Марка Ристића и Ведрана Шевчука у изложбеној сали Центра за културу и информисање.

- Истог дана публика ће бити у прилици да погледа и документарни филм "Туста", режисера Андреја Коровљева у биоскопу "Доли Бел". Програм планиран за данас завршава се концертом Краља Чачка у Градском позоришту, а сви који нису у прилици да нам се придруже у Фочи, овај концерт моћи ће да путем лајвстрима погледају на званичној Фејсбук страници ОК феста - наводи се у најави овог догађаја.

Сутрашњи програм почиње пројекцијом филма "Небеска тема - прича о Влади Дивљану", режисера Младена Матичевића, а завршава се промоцијом књиге Душана Весића "Бунт деце социјализма" у читаоници Центра за културу и информисање.

- Улаз за комплетан програм је бесплатан, а број мјеста ограничен у складу са епидемиолошким мјерама. Улазнице за све садржаје могу да се преузму у Центру за културу и информисање Фоча - напомињу организатори.

Након Фоче, сљедећа станица Нектар ОК фест каравана је Требиње, и то 31. октобра и 1. новембра, гдје ће публика имати прилику да присуствује истим садржајима као у Фочи уз, такође, бесплатан улаз.