latinica  ћирилица
16/10/2020 |  13:48 ⇒ 13:51 | Аутор: АТВ

TeleGroup и ЕТФ уписују нову генерацију студената на програм стручне праксе (ВИДЕО)

Програм стручне праксе Tech Hub на ЕТФ-у у Бањалуци у новембру отвара врата трећој генерацији студената заинтересованих да уче о најновијим трендовима у области информационо-комуникационих технологија.
Упис нове генерације студената - Фото: РТРС
Упис нове генерације студенатаФото: РТРС

У оквиру програма шестомјесечне праксе, коју годинама успјешно организује компанија TeleGroup, млади практиканти добијају прилику за едукацију и рад на конкретним пројектима.

На тај начин надопуњују своја знања практичним примјерима и профилирају се у квалитетније кадрове у сектору који биљежи недовољно квалификоване радне снаге.

Како је објаснио Бобан Теиновић, директор ИТ операција компаније TeleGroup, тема овогодишњег програма Tech Hub су иновативне технологије.

- Програм ће омогућити студентима да се упознају са концептом паметних рјешења, која укључују веома популарне "internet of things" технологије, примијењене кроз концепт ГПС тракера и паметних стајалишта, затим видео стриминг технологије, примијењене кроз рјешења digital signage-a и развој софтверских алата, који ће интегрисати ова рјешења у једно и управљати цјелокупним системом - изјавио је Теиновић и позвао све студенте жељне знања и искуства да се пријаве на овогодишњи Tech Hub.

Декан Електротехничког факултета у Бањалуци Бранко Блануша изразио је задовољство што се и ове године наставља успјешна сарадња ЕТФ-а и TeleGroup.

- Студенти имају вишеструку корист од овог програма – додатним искуствима и знањима стеченим кроз Хуб надограђују своје академско знање, а такође имају прилику да раде на конкретним пројектима и у сарадњи са инжењерима компаније TeleGroup који имају дугогодишње искуство рада на истраживачким и међународним пројектима - изјавио је Блануша.

Посебно задовољство за њега представља чињеница да одређени број студената који заврши Tech Hub програм и оствари одговарајуће резултате, добије и могућност да се запосли у компанији TeleGroup.

Управо један од тих некадашњих полазника је и Никола Спремо. Он је данас дио TeleGroup тима на позицији систем инжењера.

- На завршној години факултета сам конкурисао за TeleGroup Tech Hub програм стучне праксе, који сам успјешно завршио и стекао нова знања и вјештине. Tech Hub је супер прилика да упознате младе и успјешне инжењере и радите са њима у тиму, те добијете слику како изгледа рад у једној модерној ИТ компанији која његује талентоване кадрове и заједно са њима ствара и уводи напредне технологије - поручио је Спремо.

Заинтересовани студенти своје пријаве са биографијом и мотивационим писмом могу послати на е-mail tghubetf@telegroup-ltd.com најкасније до 07. новембра.

Tech Hub почиње 16. новембра и трајаће шест мјесеци.