latinica  ћирилица
16/10/2020 |  08:23 ⇒ 09:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Засједа Кризни штаб: Чека се увођење нових мјера

Кризни штаб Владе Србије данас ће одржати сједницу због повећаног броја новозаражених вирусом корона, којих је два дана за редом више од 200.
Београд, Србија - Фото: РТРС
Београд, СрбијаФото: РТРС

Медији спекулишу да ће се на тој сједници разматрати увођење и нових мјера.

Јуче су регистрована 203 нова случаја, међу 6.504 тестиране особе, док је дан прије тај број био још и већи - 245 новообољелих, од којих је 80 било хоспитализовано.

Да се повећава број заражених и пацијената на болничком лијечењу потврдио је за Тањуг државни секретар министарства здравља Мирсад Ђерлек, који је навео да је тренутно у болницама на лијечењу 359 пацијената који болују од ковид 19, а само прије недјељу дана било је 270.

Подсјетио је да је у Србији 12. октобра било 67 новозаражених, а у уторак је била забрињавајућа цифра од 245 заражених.

У посљедњих недјељу дана пријављено је 1.058 новозаражених пацијената, па Ђерлек указује да је крајње вријеме да се грађани "уозбиље и придржавају епидемиолошких мјера".

Имунолог Срђа Јанковић рекао је јуче да ће ношење заштитних маски ускоро бити обавеза и на отвореном простору када долази до контаката.

Неке од додатних мјера, судећи по изјавама чланова Кризног штаба, могле би да буду и смањење окупљања са 30 на максимално пет особа или на потпуну забрану окупљања, затварање биоскопа и позоришта и ригорозније мјере за улазак у Србију.