latinica  ћирилица
15/10/2020 |  20:37 ⇒ 20:39 | Аутор: СРНА

Вучић: Лавров свакако стиже, Путин једва чека да дође у Србију

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да руски предсједник Владимир Путин једва чека да дође у Србију и присуствује отварању Храма Светог Саве, а да ће министар спољних послова Сергеј Лавров "свакако доћи у Београд".
Лавров и Вучић (Фото: Танјуг/Дарко Војиновић) - Фото: ТАНЈУГ
Лавров и Вучић (Фото: Танјуг/Дарко Војиновић)Фото: ТАНЈУГ

- Што се тиче предсједника Путина, са њим сам више пута разговарао и он, наравно, једва чека да дође у Србију и радује се томе. Али знате, када има 15.000 обољелих од короне и 300 мртвих, а нисам видио да је у било коју другу земљу отишао у посљедње вријеме, нисам сигуран да ли ће, или неће - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се и даље чека Путинов одговор.

- Ми ту имамо један мали проблем - 20-так дана нам касни завршетак радова на Храму Светога Саве, око постављања централног пода - рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком.

Вучић је поручио да што се тиче министра Лаврова, он, "како ствари стоје, свакако доћи у Београд".

- Не волим да кукуричем, као сви други и да зивкам медије и обавјештавам о свему томе. Србија има добре, одличне односе са Руском Федерацијом, али Србија је на европском путу и Србија је независна, слободна и самостална држава чиме се веома поносимо - рекао је Вучић.

Он је истакао да је то чињеница коју поштује и руски предсједник Владимир Путин и француски предсједник Емануел Макрон, и њемачки канцелар Ангела Меркел и кинески предсједник Си Ђипинг "и сви други".